None

Despre blefaroplastie

Regiunea ochilor este una dintre primele la care se observă efectul de îmbătrânire a pielii.

Pielea pleoapelor este foarte subţire şi are foarte puţine glande sebacee. De aceea, în timp, încep să apară riduri şi “pungi” inestetice.

Stresul, oboseala, expunerea la soare, factorii ereditari accelerează procesul de îmbătrânire a pielii.

Operaţia care poate corecta din timp această neplăcere poartă numele de BLEFAROPLASTIE. Problemele de la nivelul pleoapelor nu afectează doar adulţii. Un factor important care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii pleoapelor, la persoane tinere sau chiar la copii, poate fi ereditatea. În această situaţie, chirurgia pediatrică se aplică de obicei în perioada preşcolară şi nu este considerată chirurgie estetică. Această operaţie la copii are ca beneficiu optimizarea câmpului vizual, astfel încât copilul nu mai este obligat să ridice capul pentru a vedea mai bine.

Pielea căzută este un fenomen comun atât pentru pleoapa superioară, cât şi pentru cea inferioară. Ptoza pleoapei superioare este mai neplăcută, deoarece poate obtura câmpul vizual. De asemenea, slăbirea tendonului pleoapei inferioare poate face ca ochiul să nu se mai închidă complet, ceea ce cauzează hiperlacrimaţia sau uscarea corneei.

Expunerea prelungită la soare sau radiaţii ultraviolete este vătămătoare pentru pleoape.

Procesul normal de îmbătrânire a pielii, la nivelul pleoapelor, are ca efect apariţia faldurilor de piele şi a ridurilor.

Este important de ştiut faptul că intervenţiile chirurgicale nu vor putea niciodată să eradicheze procesul de îmbătrânire a pielii.

Aspectul de piele întinsă de după operaţie nu este permanent, fiind imposibil de înlăturat ridurile definitiv. Intervenţia chirurgicală trebuie susţinută de proceduri cosmetice.

Blefaroplastia înlătură excesul de piele şi sacii de grăsime de la nivelul pleoapelor inferioare şi superioare. Incizia se face într-un pliu natural la nivelul pleoapei superioare sau sub gene, la nivelul pleoapei inferioare. Sutura se face continuu, cu un singur fir.

Linia de incizie poate rămâne strânsă, fermă şi roşie timp de cinci săptămâni. Cicatricea începe să se albească şi să se înmoaie după cinci luni.

După blefaroplastie, în general, faţa capătă un aspect strălucitor şi fericit.

În anumite situaţii, asigurările medicale suportă acest gen de operaţii, alteori nu. Cereţi informaţii şi asiguraţi-vă asupra acestui aspect înainte de a vă programa pentru o astfel de intervenţie!

Blefaroplastia poate fi făcută sub anestezie atât locală cât şi generală şi necesită internare doar pentru o zi.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha