None

Complianta in randul purtatorilor de lentile de contact(ultima parte)

(ultima parte)

Prezentarea la examinările periodice programate de specialistul oftalmolog

În mod normal fiecare pacient în funcţie de vârstă, antecedente patologice şi stil de viaţă are nevoie de consultaţii oftalmologice periodice la 6 luni sau 1 an pentru verificarea şi evaluarea acuităţii vizuale sau pentru determinarea unor posibile stări patologice (ex. cataractă, glaucom, diabet zaharat etc).

Dar independent de aceste cerinţe, fiecare nou purtător de lentile de contact este sfătuit să revină la control la 1 lună de la prima adaptare, la 3 luni şi la 6 luni pentru a putea evalua corect adaptarea cu tipul de lentile de contact ales la prima prescripţie.

Aceste examinări ulterioare oferă siguranţa unei adaptări perfecte pentru nevoia de corecţie şi în concordanţă cu stilul de viaţă al fiecărui pacient în parte.

Respectarea indicaţiilor şi recomandărilor specialistului oftalmolog

Fiecare purtător de lentile de contact este direct răspunzător de modul de purtare, de înlocuire, de manipulare şi de întreţinere a lentilelor de contact. Majoritatea problemelor şi complicaţiilor oculare se datorează nerespectării de către purtători a recomandărilor primite de la specialistul oftalmolog sau a indicaţiilor producătorului cu privire la modalitatea de purtare şi întreţinere a lentilelor de contact.

Purtătorii de lentile de contact, având fiecare caracteristici oculare particulare, un anumit stil de viaţă şi anumite condiţii de muncă, trebuie să respecte indicaţiile de purtare pe care le primesc de la specialistul oftalmolog.

În afara recomandărilor specialistului şi instructajului pe care-l primeşte purtătorul în cadrul unui cabinet, acesta mai primeşte şi un ghid de adaptare şi întreţinere a lentilelor de contact, precum şi materiale informative despre lentile şi soluţiile de întreţinere disponibile în magazinele de optică.

NU UITAŢI! Întreţinerea şi manipularea corespunzătoare a lentilelor de contact ajută la menţinerea sănătaţii oculare şi a confortului pe toată durata purtării acestora.

Autor: dr. Ionuţ Costache, consultant profesional Bausch&Lomb Vision Care

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha