30
None

Combaterea naturală a obezității cu ayurveda

Obezitatea afectează în mod evident calitatea vieții, având repercursiuni în plan social, profesional, personal, intim. Persoanele obeze au tendința de a limita relaționarea cu alte persoane, au șanse mai mici de realizare profesională sau familială, confruntându-se cu discriminări legate de aspectul fizic, dar și o tendință de scădere a stimei de sine și a încrederii în propriile forțe. Ele prezintă un risc crescut de a dezvolta mai multe condiții patologice care pot determina scăderea calității vieții și deces prematur. Obezitatea este asociată cu un număr de factori de risc cardiovascular, incluzând hiperinsulinismul și rezistență la insulină, hipercolesterolemia, hipertrigliceridemia, nivele reduse de HDL și hipertensiune.

Alte complicații acute ale obezității sunt:

 • Hernia peretelui abdominal prin creșterea presiunii cavității abdominale, regurgitări și reflux gastroesofagian din aceeași cauză
 • Varicele și piciorul plat: afecțiuni consecutive greutății excesive
 • Afecțiuni pulmonare și cardiace: accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic, apneea de somn, insuficiență respiratorie sau cardiacă sunt unele dintre cele mai grave complicații cauzatoare de deces în cazul obezității morbide;
 • Risc crescut de apariție a diabetului zaharat tip II. Peste 80%-90% dintre bolnavii de diabet au fost sau sunt obezi;
 • Afecțiuni ale articulațiilor genunchilor, șoldurilor și coloanei lombare (semnalate la 70% dintre obezi);
 • Infertilitate: amenoree, tulburări de ciclu ovarian, scăderea cantității de spermatozoizi și a mobilității lor;
 • În obezitate se instaurează starea de indispoziție generală, scăderea încrederii în propriile forțe, comportament antierotic;
 • Tulburări de digestie cu regurgitari gastro-esofagiene, colecistopatie cronică, tulburari digestive, meteorism, hemoroizi și constipație;
 • Creșterea riscului apariției unor cancere: prostată, colon, rect, sân, uter, cervix sau ovare;
 • Necesitatea dozelor crescute de anestezic: obezitatea mărește riscul operațiilor. Toate acestea se întâmplă din cauza dozei crescute de anestezic necesar pentru un corp mai voluminos.

Toxinele și kilogramele în plus care invadează corpul în fiecare zi devin o povară pentru menținerea sănătății. De aceea, organismul trebuie ajutat prin anumite cure sau metode de detoxifiere.

Ayurveda vine în sprijinul celor care vor să slăbească și celor care doresc sa evite acumularea de kilograme cu , SLEMOL

SLEMOL este un produs ayurvedic natural100%, marca AYURMED, produs și comercializat în România de STAR INTERNATIONAL MED.

SLEMOL este un supliment alimentar natural din plante ayurvedice care contribuie la obținerea unei siluete armonioase și unui echilibru fizic și psiho-emoțional optim prin menținerea unei greutăți corporale normale. Conține o asociere de plante care ajută la reglarea apetitului sub aspectul suprimării poftei de mâncare excesive, menținerea unei digestii normale și a unui tranzit intestinal care stimulează eliminarea deșeurilor metabolice și toxinelor din organism. Complexul de substanțe bioactive din produs susține procesele de detoxifiere la nivelul ficatului prin susținerea sistemului enzimatic endogen și a fluxului biliar. Substanțele bioactive contribuie la reducerea transformării glucidelor în lipide și cresc nivelul energetic al organismului prin intensificarea arderii lor la nivel celular. SLEMOL împiedică apariția stresului oxidativ și a proceselor degenerative prin aportul extern de antioxidanți și menținerea nivelului enzimelor antioxidante endogene. SLEMOL menține o greutate corporală normală prin funcționarea optimă a sistemului endocrin și a unui echilibru metabolic natural, fiind îmbunătățit tonusul și sănătatea organismului.

Slemol contribuie la:

 • menținerea unui apettit normal și intensificarea arderii glucidelor și lipidelor la nivel celular;
 • susținerea unui metabolism normal și a unei greutăți corporale optime;
 • reglarea digestiei și tranzitului intestinal;
 • intensificarea eliminării toxinelor din organism;
 • îmbunătățirea tonusului și sănătății organismului.

Plantele din compoziția remediului ayurvedic SLEMOL au următoarele proprietăți cureative:Garcinia cambogia (Vilaiti imli) – acidul hidroxicitric din fruct susține reducerea poftei de mâncare, împiedică transformarea glucidelor în lipide și depunerea lor. Menține nivelul normal al colesterolului și glucozei sanguine.

Commiphora mukul (Guggul) - substanțele bioactive din rășină reglează nivelul hormonilor tiroidieni susținând metabolismul lipidic (stimulează metabolizarea grăsimilor) și creșterea utilizării energiei. Împiedică transformarea glucidelor în lipide și depunerea lor în țesutul adipos.

Emblica officinalis (Amla) - fructele au un conținut foarte ridicat de vitamina C, minerale (calciu, fosfor, fier), aminoacizi (prolină, alanină, lizină, acid aspartic), flavonoide (quercetin, kemferol), taninuri (acid galic, acid elagic, galotaninuri, emblicanin A și B) care au proprietăți antioxidante puternice protejând organismul de stresul oxidativ și de procesele degenerative. Stimulează sistemul enzimatic antioxidant endogen. Susține digestia, tranzitul intestinal și procesul de detoxifiere.

Piper longum (Piper indonezian) - favorizează creșterea tranzitului intestinal și contribuie la absorbția substanțelor nutritive la nivelul tubului digestiv. Tonic general, ajută la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și la adaptarea acestuia la condițiile stresante ale mediului.

Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) - principiile active au efect ușor laxativ și susțin refacerea mucoasei gastro-intestinale. Glabridinul suprimă procesul de formare a grăsimilor și susține enzimele implicate în metabolizarea grăsimilor la nivelul ficatului.

Zingiber officinale (Ghimbir) - este stimulent al secreției enzimelor digestive la nivelul stomacului și intestinului. Normalizează fluxul biliar care ajută la digestia alimentelor greu digerabile, alimente bogate în proteine și grăsimi, eliminând senzația de greață. Susține tranzitul intestinal și ajută la atenuarea senzației de balonare prin eliminarea gazelor.

Terminalia chebula (Haritaki) – susține metabolismul lipidic, procesele de detoxifiere la nivelul ficatului și funcționarea normală a tranzitului intestinal. Fitonutrienții asigură normalizarea acidității și integritatea mucoasei gastro-intestinale.

Terminalia belerica (Bibhitaki) – menține funcționarea normală a tranzitului intestinal și procesele de detoxifiere la nivelul ficatului prin menținerea funcționării optime a sistemului enzimatic endogen. Componentele bioactive asigură integritatea mucoasei gastrice și normalizarea acidității.

SLEMOL și alte remedii ayurvedice 100% naturale pot fi gasite pe www.ayurmed.ro

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha