48
None

Cancerul de vezică urinară pe înțelesul tuturor

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, a realizat un video animat care să ajute persoanele care suferă de cancer de vezică urinară, dar și pe familiile lor, să înțeleagă mai bine boala.

Animația prezintă: semnele și simptomele bolii, investigațiile necesare pentru diagnostic, stadiile acestui tip de cancer și tratamentele aferente, analizele necesare pentru monitorizarea bolii, dar și surse credibile de informare.  

În România, peste 18.000 persoane suferă de carcinom urotelial (cancer de vezică urinară). Această boală afectează în proporție de 80% bărbați, iar 60% din cazuri se înregistrează la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.


Diagnosticul de cancer de vezică urinară nu mai înseamnă condamnare la moarte. Până acum, tratamentul a fost limitat la chimioterapie, dar ultimii ani au adus o șansă reală pentru acești pacienți, odată cu dezvoltarea imunoterapiei.


Factorii de risc
pentru apariția cancerului de vezică urinară includ: fumatul, expunerea la locul de muncă la factori cancerigeni[1], infecţiile urinare, pietrele la rinichi, iritaţiile cronice ale vezicii, istoricul familial, stilul de viaţă şi alimentaţie.Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha