20
None

Bolile cronice neinfecţioase se răspândesc la nivel de epidemii – cum ne putem proteja?

În ultimele decenii bolile cronice neinfecţioase (BCN) se răspândesc la nivel de epidemii în întreaga lume. Cele mai răspândite sunt bolile cardiovasculare, bolile cronice obstructive la plămâni, diabetul (mai ales cel de tip 2), bolile maligne.

Bolile maligne apar la bărbaţi, cel mai adesea la plămâni, intestinul gros şi prostată; la femei apar la sân, colul uterin, intestinul gros şi plămâni.

Cu mici variaţiuni, două dintre cele mai răspândite BCN sunt bolile cardiovasculare şi bolile maligne, care reprezintă 60%-70% din totalul cazurilor de decese în lume, indiferent de stadiul de dezvoltare şi amplasare geografică. O caracteristică foarte importantă a BCN este că apar tot mai des şi la oameni tineri. În anul 2009 aproape o treime din decesele cauzate de BCN, la nivel mondial, au fost la persoane mai tinere de 60 de ani!

Apariţia şi dezvoltarea acestor boli este un proces complex, iar factorii care le cauzează sunt numeroşi. Parţial pot apărea ca moştenire genetică, dar cel mai adesea sunt cauzate de un stil de viaţă neadecvat (activitate fizică insuficientă, alimentaţie neadecvată, fumat, alcool, etc.), stres, factori poluanţi, o concentraţie ridicată de radicali liberi în organism.

Radicalii liberi sunt atomi, ioni sau molecule care au un electron nepereche în orbita exterioară, fiind extrem de reactivi şi neselectivi, în efortul de a deveni stabili. Ei reacţionează cu uşurinţă şi rapid cu moleculele celulare producând schimbări în structura şi funcţionarea acestora (de ex. pot deteriora materialul genetic, membrana celulară, funcţiile organitelor celulare, etc.). În condiţii normale, radicalii liberi sunt neutralizaţi de componenta de apărare enzimatică şi neenzimatică (antioxidanţi) a sistemului imunitar al organismului. Problema apare când concentraţia lor este atât de mare încât sistemul imunitar nu îi mai poate neutraliza.

Cei mai importanţi factori externi în creşterea concentraţiei de radicali liberi în organism sunt stresul, avitaminoza, factorii poluanţi introduşi în organism prin aer sau hrană (metale grele, otrăvuri din pesticide, erbicide, conservanţi alimentari şi amelioratori), radiaţiile ionizante, radiaţiile UV, unele medicamente, alcoolul, fumatul, activitate fizică intensă şi susţinută. Cert este că la unii dintre aceşti factori ne expunem conştient, iar la alţii împotriva voinţei noastre, datorită modului de viaţă modern.

De la descoperirea lor şi până azi, s-a dovedit că radicalii liberi sunt cauza dezvoltării a peste 100 de boli şi stări patologice, de la bolile inimii şi vaselor sanguine (boli coronariene, fibroza cardiacă, hipertensiune, infarct miocardic, ateroscleroză, angina pectorală, cardiopatia ischemică, etc.), la bolile pielii (psoriazis, procese inflamatorii, tumori maligne, inclusiv melanoame), rinichilor (rinitele cronice), sistemului osteo-articular (artrita reumatoidă), plămânilor (astm bronşic, boli cronice obstructive, alergii, sindromul de detresă respiratorie acută, tumori maligne), sistemului nervos central (Alzheimer, Parkinson, autism, AVC, dereglări obsesiv-compulsive, tumori maligne), sistemului imunitar (boli autoimune, scleroza multiplă, tumori maligne), dereglează funcţia glandelor cu secreţie internă – glandelor endocrine (dereglarea metabolismului, diabetul, etc.).

Pentru a preveni apariţia acestor boli este necesar, în primul rând să schimbăm modul în care ne hrănim, să facem exerciţii fizice, mai multă mişcare, să renunţăm la fumat, alcool, şi să consumăm suplimente alimentare bogate în antioxidanţi, cea mai eficientă armă împotriva radicalilor liberi. Efectul maxim se poate obţine dacă se consumă un complex de antioxidanţi format din 6 dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, atent selectaţi şi astfel combinaţi,   pentru a se obţine un puternic efect sinergetic. Este vorba de complexul GE 132.

Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă japonezi ai secolului XX, dr. Kazuiko Asahi, uimit de ciuperca reishi, sau Ganoderma Lucidum, singurul element natural care a crescut din cenuşa rămasă în urma bombelor atomice de la Nagasaki şi Hiroshima, a cercetat calităţile acestei plante şi a descoperit că ea conţine cei mai puternici antioxidanţi naturali cunoscuţi până în prezent. Studiind şi analizând calităţile acesteia şi adăugând alte câteva extracte naturale care conţin antioxidanţi foarte puternici, colectivul de cercetători condus de dr. Kazuiko Asahi a obţinut această formulă unică care conţine 6 extracte de antioxidanţi extrem de puternici: extract de Ganoderma Lucidum, extract de ceai verde, extract de lăptişor de matcă, extract de sâmburi de struguri roşii (resveratrol), dublu extract de ficat şi cartilaj de rechin, şi extract de muguri de măceşe.

Prin acţiunea imunomodulatoare asupra sistemului imunitar, şi prin reducerea concentraţiei de radicali liberi, complexul GE 132 ne ajută în menţinerea sănătăţii, iar când boala s-a instalat ne ajută, alături de tratamentul alopat, să oprim dezvoltarea ei şi să ne luptăm mai eficient cu boala.

Componentele complexului de antioxidanţi Ge 132 conţin proteine, aminoacizi, toate vitaminele, in special vitaminele A, C, E, B1, B5 si B17, oligominerale, hormoni, acizi graşi nesaturaţi. Acţionează favorabil asupra sistemului imunitar, având efect antibiotic şi antiviral. Ge 132 previne în mod semnificativ dezvoltarea bolilor cronice neinfecţioase. De asemenea, contribuie la diminuarea semnificativă a stărilor de greaţă şi de vomă, ca efecte secundare ale tratamentelor invazive în cazul bolilor maligne şi la creşterea eficienţei tratamentului alopat, împiedică formarea vaselor de sânge care hrănesc ţesuturile tumorale, contribuind la necrozarea acestora şi la stoparea bolii. Ge 132 reglează răspunsul imun al organismului, reduce dezvoltarea trombocitelor şi formarea cheagurilor de sânge. Ajută la normalizarea colesterolului şi zahărului în sânge şi la reglarea tensiunii arteriale. Are un rol important în prevenirea apariţiei aterosclerozei. Are şi efecte antialergice, antimicrobiene, antibacteriene, antimicotice şi antivirale, şi ajută la regenerarea celulelor ficatului după detoxifiere.

GE 132 este produs în Germania, conform standardelor industriei farmaceutice din Uniunea Europeană. Este înregistrat în 12 ţări şi are toate certificatele de calitate şi analize care îi garantează componenţa şi calitatea. De efectele complexului de antioxidanţi Ge 132 se bucură sportivi de performanţă recunoscuţi pe plan mondial. Ei au nevoie de multă energie şi de eliminarea radicalilor liberi produşi în urma efortului fizic deosebit. Ce este important, sportivii de performanţă pot consuma Ge 132, care este free anti doping, ceea ce garantează şi certificatul de Anti-Doping emis de Agenţia specializată din Keln, Germania.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha