62
None

Bandeleta urinară – cea mai eficientă soluţie pentru tratarea incontinenţei urinare

Incontinenţa urinară de efort (IUE) denumită şi incontinenţă urinară de stress afectează milioane de femei din întreaga lume, fiind cea mai frecventă formă de incontinenţă urinară în rândul femeilor.

Această afecţiune se manifestă prin pierderea involuntară de urină în situaţii care cresc presiunea asupra musculaturii pelvine – cum ar fi efortul fizic, tusea, strănutul, râsul sau anumite poziţii corporale.

“Incontinenţa urinară de efort nu determină probleme majore de sănătate. Cu toate acestea, afecţiunea este resimţită uneori de către paciente ca fiind o adevărată infirmitate. Persoanele care suferă de incontinenţă urinară evită să mai iasă în public şi se confruntă, deseori, cu iritaţii locale vaginale şi infecţii urinare recurente”, a declarat Dr. Simona Filip.

Factorii de risc în cazul incontinenţei urinare de stress includ:

- obezitatea

- naşterile pe cale vaginală

- vârsta mai înaintată (50+);

- tusea cronică

- menopauza

Deşi frecvenţa creşte cu vârsta, de obicei incontinenţa urinară nu trebuie considerată un proces fiziologic normal. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune trebuie să ştie că există soluţii de tratament eficiente la care pot apela.

Bandeleta urinară – cea mai eficientă soluţie de tratament

Incontinenţa urinară de efort poate fi tratată în mai multe moduri (prin tratament medicamentos, antrenament de întărire al muşchilor pelvieni, schimbare a stilului de viaţă), însă, cea mai eficientă soluţie de tratament pe termen lung este tratamentul chirurgical. Bandeleta urinară s-a dovedit a fi tratamentul cu cea mai bună rată de vindecare şi cea mai redusă rată de recidivă în rândul femeilor, peste 85-90% dintre acestea fiind vindecate complet. “Prin intermediul acestei proceduri minim-invazive rezistenţa ţesuturilor locale este refăcută. Susţinerea uretrei este realizată prin intermediul unei bandelete din material sintetic, ancorată transobturator sau retropubian.” a declarat, Dr. Simona Filip.

Intervenţia de montare a bandeletei suburetrale se face printr-o tehnică cu complexitate relativ redusă. Bandeleta este introdusă pe sub uretră şi se sprijină pe arcada osoasă a găurii obturatorii prin intermediul unei incizii de 2 cm la nivelul peretelui vaginal anterior, şi a altor două incizii de aproximativ 0.5 cm pe labiile mari. Procedura de fixare a bandeletei se face sub anestezie rahidiană sau generală, iar după intervenţie, inciziile sunt suturate cu fire resorbabile. Operaţia durează aproximativ 15-30 de minute iar spitalizarea pacientelor se face pentru o noapte. Timp de 24 de ore după operaţie, pacienta va avea montată o sondă urinară care îi va fi extrasă la externare.

Avantajele bandeletei urinare:

- procedură minim-invazivă (incizie mică pe cale vaginală, fără cicatrici abdominale vizibile)

- intervenţie cu durată scurtă (15-30 de minute)

- anestezie rahidiană

- externare rapidă (în maximum 48 de ore)

- dureri post operatorii minime

- costul bandeletei este compensat integral de către CNAS.

Regimul de viaţă de după operaţie

Regimul de viaţă de după operaţie nu implică schimbări majore în viaţa pacientelor. Din punct de vedere alimentar, nu este recomandat un regim special, alimentaţia normală putând fi reluată imediat după operaţie. În schimb, timp de 4-6 săptămâni după intervenţie este recomandat pacientelor să evite:

- eforturile fizice mari

- contactul sexual

- infecţiile urinare/genitale

- răcelile cronice  

Comentarii


david R C

am suferit aceasta interventie recent sper sa fie totul ok dar durerile de cap sunt cumplite

March 6, 2014, 3:09 p.m.
8
5

david R C

mi s-a facut aceasta interventie dar nu e ok

May 10, 2014, 12:24 p.m.
15
7

sica

Astazi am trecut prin aceasta interventie.dupa interventie m- am simtit destul de bine.Multumesc Dr.Mitroi si intregii sale echipe.

May 10, 2014, 7:33 p.m.
14
4

miky

Am trecut prin aceasta interventie acum 3 zile si pana acum este totul ok \r\nMa simt foarte bine si, "ce credeti ?"\r\n-stranut si nu mai fac pipi pe mine!\r\n\r\nMultumesc Dr Crihana si echipei sale

June 14, 2014, 7 p.m.
12
3

cora

Am o intrebare pt doamnele care au suferit aceasta interventie chirurgicala, cu montare de bandeleta : viata sexuala va fost afectata in vreun fel? bandeleta o simtiti cumva, aveti ceva senzatii neplacute, ca si cum simtiti un corp strain in interiorul dumneavoastra? vreau si eu sa recurg la aceasta metoda si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde. Va multumesc si va doresc multa sanatate!

Sept. 2, 2014, 10:36 p.m.
39
13

Tanase Nicoleta

Am fost operata pe 05 noiembrie 2013,operatia a reusit,in sensul ca nu mai am pierderi de urina,in schimb am dureri de atunci in partea stanga,imediat sub coaste.Durerile sunt sacaitoare,ma trezesc noaptea din somn.Inca nu se stie ce le provoaca.Simt o usturime,cateodata parca am un sloi de gheata.Mentionez ca a fost nevoie sa ridice mult vezica pentru a nu mai avea pierderi urinare si simt ca s-a schimbat asezarea organelor in abdomen.Viata sexuala este ok,nu a fost afectata.

Sept. 22, 2014, 1:40 p.m.
11
7

mihaela

eu sint operata de 2 saptamini ..in Spania...ma simt extraordinar...doar am avut cv dureri la picirul stang din sold,,,medicul a zis ca e o reactie de la anestezie..ca a fost epidurala...in rest totul ok...sint in medical 1 luna..

Nov. 12, 2014, 7:43 p.m.
5
0

Carmen

Mamei mele i s-a pus o bandeleta in luna aprilie, iar emdicul i-a spus ca este ok chiar daca mereu sustinea ca eficienta ei nu se observa si avea si dureri. saptaman asta a mers la alt medic si i s-a spus ca i s-a dezlipit o parte. Ce poate sa faca? Va multumesc

Nov. 27, 2014, 10:42 p.m.
20
9

kamy

am bandeleta de un an ,si am inceput a avea pierderi urinare din nou posibil sa se fi deplasat dureri nu am dar ceva nu e ok.

Jan. 5, 2015, 2:10 p.m.
12
2

maria

buna ziua si eu ma confrunt cu aceasta problema sint din sibiu si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru o asemenea operatie si cam cit ma costa ? am 55 de ani va multumesc !!

Feb. 5, 2015, 11:48 a.m.
17
10

Saptamana Medicala Administrator

Solicitati consultatie la Dr. Simona Filip, Specialist ChirurgieGenerală la spitalul Delta Hospital tel. Call Center:021-9886

Feb. 5, 2015, 12:59 p.m.
1
3

luminita roman

am facut si eu acesta interventie. ma simt foarte bine si sunt foarte multumita de rezultat.eu sunt din onesti jud. bacau, am fost operata de dl. dr mitocaru florin , este singurul medic care face acesta procedura la onesti. toata stima si respectul pentru acest om.interventie a fost pe 16.04.2015.

April 22, 2015, 12:12 p.m.
11
3

florica

Bună ziua. Muncesc in strainatate dar in august pot veni acasă, in Arad si as dori sa găsesc pe cineva care face această intervenţie. Îmi puteţi recomanda unul sau mai mulţi medici din Arad, care fac această operaţie? Mulţumesc Sănătate

May 21, 2015, 5:26 p.m.
12
1

Saptamana Medicala Administrator

Va recomand cu caldura oricare medic chirurg urolog de la sectia de urologie sau chirurgie generala din Spitalul judetean ARAD. Va sugerez sa contactati de pe acum spitalul si sa intrati in contact cu un medic chirurg de profil urologie sau chirurgie generala ca sa-i furnizati toate informatiile si sa va programeze la consult si ulterior la operatie.

May 21, 2015, 5:33 p.m.
1
0

aurica

buna ziua si eu ma confrunt cu aceasta problema sint din constanta si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru o asemenea operatie si cam cit ma costa ? am 67 de ani si sunt pensionara , va multumesc !!

May 27, 2015, 3:15 p.m.
2
2

Saptamana Medicala Administrator

Contactati Spital Ponderas, tel. call center 021 9886, Dr. Simona Filip, succes!

May 27, 2015, 3:23 p.m.
2
2

Florica

Eu credeam ca trebuie sa iau legătura cu vreun medic ginecolog de la Spitalul Salvator Vuia Arad(maternitate)\r\nNici prin cap nu mi-a trecut ca trebuie sa iau legătura cu un chirurg urolog sau generalist\r\nCu spitalul judeţean trebuie sa iau legătura??\r\nMulţumesc\r\nSănătate

June 3, 2015, 6:24 p.m.
3
1

ANGELA

Pentru doamna Aurica din Constanta : vi-l recomand cu caldura pe domnul doctor CHAZLI FAWAZ, de la spitalul Euromaterna, din orasul dvs. Efectueaza aceasta operatie de multi ani si toate cazurile sint rezolvate foarte bine. PLUS CA ESTE UN OM ADEVARAT, PE LINGA FAPTUL CA ESTE UN MEDIC EXTREM DE COMPETENT! Va doresc succes si sanatate, mergeti cu incredere ! Eu m.am operat acum doua saptamini la dinsul, dupa ce m.am interesat asupra cazurilor operate de dinsul. Pretul la acest spital este in jur de 3500 lei.

June 4, 2015, 12:32 a.m.
6
3

DELIA

ptr. Florica din Arad,va pot recomanda cu placre un medic aradean,dar care profeseaza in Timisoara,eu am avut aceasta interventie(montarea unei bandalete)in data de 18.06.2015 ma simt ff bine,este vorba despre dnul dr.PIRTEA medic ginecolog la Clinica Odobescu din TM

July 1, 2015, 5:41 p.m.
5
1

Ania

Buna ziua, am suferit acessta operatie d doua sapt si am o scurgere galbuie spre maro cat timp o mai am.

Aug. 2, 2015, 1:24 p.m.
12
3

daniela

Buna ziua. Eu am avut aceasta interventie acum 2 saptamani. Sangerez de vreo 5 zile insa nu o culoare maronie cum am mai auzit , e un sange curat. Ce poate fi?

Aug. 9, 2015, 8:05 a.m.
11
5

Crisan Maria

Buna ziua, Îmi puteți recomanda un specialist din Timișoara? Multumesc!

Sept. 8, 2015, 12:13 p.m.
3
0

Mirela

Dr. Sas Ioan - Timișoara

Sept. 13, 2015, 11:45 p.m.
2
0

ana

Buna ziua! Sa inteleg ca in Constanta se efecteaza de care dr Chazli aceasta operatie cu bandeleta? Sau cea clasica? Pe cea clasica, deja am efectuat-o la Sp. Militar in 2006 si simptomele au revenit la scurt timp...

Oct. 18, 2015, 12:17 p.m.
4
0

Any

Am fost operata in urma cu 2 luni dar sunt disperata deoarece acum nu mai pot urina normal si sunt tot cu sonda. Mi s-a.facut o a 2 a intervenție dar tot acasi rezultat. Va rog sa-mi Spune-ți unde sa apelez pentru a-mi îmbunătăți situația si a scapa de acest chin. La Dr care m-a operat nu ss mai merge ca nu mai am încredere in el si echipa lui. Va mulțumesc

Oct. 28, 2015, 3:09 a.m.
4
4

Iustina Nechita

Puteti contacta cu incredere Dr. Saba Nahedd, Spitalul Polizu, Dep. Obstretica-Ginecologie. Tel: 0722.605.253; sabanahedd@gmail.com

Oct. 28, 2015, 12:19 p.m.
3
1

Rodica

Buna ziua, Ma numar si eu printre femeile care au nevoie de o asemenea interventie chirurgicala. Sunt din Rm.Sarat si as dori o recomandare cu privire la un medic care sa-mi rezolve ci succes problema. Am 57 de ani si,daca se poate, as vrea sa stiu cum pot procura bandeleta prin Casa de Sanatate. Multumesc!

Jan. 5, 2016, 12:29 p.m.
0
1

Saptamana Medicala Administrator

Vorbiti cu medicul de familie!

Jan. 5, 2016, 1:29 p.m.
2
0

ionelia

buna ziua!soacra mea a fost diagnosticata cu vezica urinara deplasata,i s_a prescris un tratament medicamentos dar fara nici un rezultat.unde ar putea face o interventie chirurgicala dat fiind ca suntem din tecuci judetul galati!multumesc!

Feb. 12, 2016, 8:07 a.m.
3
0

mona

Sunt o doamna din Timisoara de 60 de ani si necesit si eu o operatie de ridicare de vezica.\\r\\nDaca sunteti amabili asi dori sa imi indicati si mie un medic bun specializat in astfel de operatii. Va multumesc.!!!

Feb. 12, 2016, 11:41 a.m.
2
1

Saptamana Medicala Administrator

Pe Dr. Simona Filip, Specialist ChirurgieGenerală o gasiti la Spital Ponderas, Bucuresti, sectia Chi9rurgie generala, programari la Call Center:021-9886. la acelasi telefon puteti solicita un consult la unul din medicii din specialitatea Urologie, toti sunt foarte buni.

Feb. 12, 2016, 11:56 a.m.
1
1

Olga

Sunt din Suceava si vreau sa fac aceasta interventie. Va rog sa-mi recomandati un specialist . Multumesc

Feb. 25, 2016, 9:59 a.m.
1
1

crina

Sunt din Braila si am aceasta problema de cand ma stiu. Exista vreo sansa si pentru mine? Se poate si prin CAS?Daca da va rog sa-mi recomandati un medic specialist!

Feb. 26, 2016, 8:37 p.m.
7
1

Angelica

Sint de la Suceava mă interesează ce doctor face operații la noi vreau să mă programez.

March 3, 2016, 10:57 p.m.
4
2

doina

am suferit acum 2 ani operatie de histerectomie si am incontinenta urinara .cine ma poate ajuta indicandu-mi un medic bun ptr aceasta problema care mi-a facut viata un calvar,sunt din suceava.multumesc mult

April 8, 2016, 7:55 a.m.
5
1

anca

Puteti contacta cu incredere Dr. Saba Nahedd, Spitalul Polizu, Dep. Obstretica-Ginecologie. Tel: 0722.605.253; sabanahedd@gmail.com

April 13, 2016, 11:07 a.m.
2
2

rada

Eu sunt din Timisoara, trebuie sa fac si eu aceasta interventie, am depus dosarul la CAS Timisoa ra, si nu stie nimeni sa-mi spuna cind va fii aprobatRog mult daca cineva stie sa-mi spuna si mie cum sa procedez sa primesc mai repede aprobarea, Multumesc

June 6, 2016, 10:21 a.m.
3
1

doja49.ro

Cea mai noua forma de tratament ! https://www.youtube.com/watch?v=nrdTfrT_p_k

June 13, 2016, 10:59 a.m.
11
4

Doina Guzga

Buna ziua, mama mea a fost operata in urma cu 5 ani de incontinenta urinala (bandaleta) dar in urma operatiei pierde mai multa urina decat inainte si are dureri acute. medicul i-a spus ca totul e in regula si nu se poate face nimic, aveti un alt sfat pentru mine? Va multumesc

June 14, 2016, 11:45 a.m.
1
3

ina

Puteti contacta cu incredere Dr. Saba Nahedd, Spitalul Polizu, Dep. Obstretica-Ginecologie. Tel: 0722.605.253; sabanahedd@gmail.com

June 15, 2016, 2:15 p.m.
2
1

Anca m

Mama -a operat de histerectomie totala in Bucuresti la Spitalul Militar, de langa Gara de Nord, la domnul doctor Panaite Bogdan.\\r\\nA avut un fibrom imens de 11 cm..\\r\\nAzi a revenit dupa 3 ani pentru incontinenta urinara si prolaps si i-a pus o plasa de aia. Recomand din suflet acest doctor, se fac programari la el cu 2 luni inainte, e fff bun. A dat in jur de 1500 cu totul.. Anestezist, etc

July 1, 2016, 2:59 p.m.
7
3

Fanea Maria

CIT COSTA ACEASTA BANDELETA SI CUM O POT CUMPARA

Oct. 28, 2016, 9:27 a.m.
4
2

Mariana Barbu

Mergeti la ginecolog pentru o evaluare iar daca nu sunt probleme el va face recomandarea privind montarea bandeletei..cu recomandarea medicului specialist faceti o cerere la casa de sanatate de care apartineti...statul le suporta100%..altfel sunt prea scumpe.Cam acesta e parcursul oficial.

Nov. 2, 2016, 11:30 a.m.
2
3

Delia

In urma cu 3 sapt am avut o interventie de introducere a unei bandelete transvaginale de atunci singerez continuu, singele este deschis la culoare, nu are cheaguri este normal? cit timp voi mai singera?

Feb. 2, 2017, 9:26 a.m.
3
3

ina

Puteti contacta cu incredere Dr. Saba Nahedd, Spitalul Polizu, Dep. Obstretica-Ginecologie. Tel: 0722.605.253; sabanahedd@gmail.com

Feb. 2, 2017, 10:04 a.m.
1
1

balanmariana

ina,daca se poate sa-mi dai mai multe detalii despre operatie si cum te simti

Feb. 22, 2017, 6:05 p.m.
3
0

Lacrima

Am fost operata pe 28.02.2017 de catre Stoica Robert si totusi pierd urina ...putin dar pierd.Cu timpul nu vor mai fi pierderi sau...ceva nu este ok ? Am sunat si mi sa spus ca...in 2-3 luni se va ridica bandaleta si va fi bine Ma tem de accea va intreb

March 6, 2017, 10:11 a.m.
1
1

MihaelaD

Imi puteti va rog recomanda o clinica privata/medic in Cluj pentru diagnostic cistorectocel? Multumesc

March 20, 2017, 11:15 p.m.
0
0

Florica L

Buna ziua,eu am fost operata in 21 02 2017 la Panduri ,m i sa pus o plasa ,acum am dureri in fiecare zi. Pentru asta am fost tăiată pe burta vertical.Tăietura este in continuare dureroasă si foarte tare la atingere.in plus am inca pierderi de urina,nu foarte mari ,dar siciitoare..Va rog sa îmi spuneți daca aceste reacții sint normale sau trebuie sa ma întorc la Panduri.Va mulțumesc!

June 3, 2017, 6:07 p.m.
1
2

daniel

buna cine poate sami spuna bendeletele este numai pentru femei ca eu urinez prin sonda sau cu cateter

Aug. 22, 2017, 7:59 a.m.
2
0

carmen

Am aceeasi problema ca multe d-ne de pe acest forum.....Unde as putea si eu sa fac in conditii de siguranta cit de cit in Romania aceasta operatie.Am un diabet de tip 2 si sint hipertensiva.Rog cine a mai facut aceasta operatie sa-mi dea un raspuns plauzibil.Sint din Bucuresti dar ma pot deplasa si in Cluj dar pe miinile unui medic responsabil.Iar ptr.bendeleta cum rezolv prin CAS?Multumesc anticipat.

Sept. 12, 2017, 8:49 p.m.
1
2

mia

Am aceeasi problema!Va rog sa-mi recomandati un medic care pune bandelete in Mures sau Cluj

Sept. 15, 2017, 4:53 a.m.
0
0

Maria

unde ma pot adresa in Bucuresti (nu la privat, ca nu ma descurc cu banii) pentru control si interventie daca este cazul. Cred ca s-a desprins o bandeleta si ma jeneaza si sunt usoare sangerari. cu multumiri.

Oct. 30, 2017, 7:08 a.m.
1
1

Andreea Corescu

si eu am suferit de incontinență urinară după naștere. A fost foarte neplăcut și a durat mult până când am găsit un tratament care să și funcționeze și să nu necesite o grămadă de medicamente. Am cumpărat Boltex Inerțial de pe net, e un dispozitiv care ajuta la intarirea muschilor pelvieni. M-a ajutat foarte mult. Sincer va spun, mi-a schimbat viata in acele momente.

Jan. 17, 2018, 9:40 p.m.
1
0

monica

am cistocel gr II si prolaps uter gr I, v-as ruga recomandarea unui medic cu reusite in operatii, in Oradea sau Cluj

Feb. 22, 2018, 10:11 a.m.
0
0

Angelica

Sufar si eu după nastere de incontinență urinară. E foarte neplăcut.As dori o intervenție chirurgicală la Iași. Pe cine mi-ați putea recomanda din medici care ar putea efectua această intervenție. Multumim.

March 12, 2018, 9:54 a.m.
1
1

carmen

am bandeleta de un an si jumatate ,totul decurge minunat ,mai putin inghinal se deschide orificiul ,se inchide si tot asa,medicul chirurg m a vazut de multe ori ,dar rezultatul este acelasi...am facut cultura ,nu este infectie ,se presupune ca bandeleta are capatul cam lung si trebuie scurtat..sunt debusolata.

May 14, 2018, 9:04 a.m.
3
1

aura

vreau sa ma operez de incontinenta urinara cu bandeleta decontata de cas.medicul la care am fost mi-a dat o trimitere scrisa de mana cu parafa si stampila. este valabila sau trebuie formularul anexa 39D obligatoriu.aceasta poate sa o dea medicul de familie?

Sept. 12, 2018, 8:52 a.m.
1
2

Ileana

Buna ziua. Mama mea are prolaps de vezica si uter si trebuie operata. Suntem din Constanta am fost la dl.doctor Petre Bratila in Bucuresti la cabinet privat dar dansul opereaza la Regina Maria. A facut cineva operatie la dansul? Daca da, cum a fost atunci si dupa? Multumesc.

Oct. 25, 2018, 10:34 a.m.
0
0

Daniela

Bună seara. Cat durează perioada postoperatorie. Mai exact cât timp nu ai voie sa faci efort? De exemplu sa ridici un copil 1 an este ok sau nu? Mulțumesc!

Jan. 5, 2019, 10:48 p.m.
0
0

Cristina

Ma numesc Cristina am 54 ani din Bucuresti..cred ca am nevoie si eu de operatie cu bandoleta..fac pipi des,ma scap cand stranut cand tusesc..Cunoaste cineva un medic bun urolog la Spitalul Judetean Ilfov ( langa Stadionul Lia Manoliu) ca pe acolo stau ! Va multumesc

July 13, 2019, 8:12 p.m.
0
0

Emilia

Mergeți la orice maternitate Policy Filanntropia luati legătură cu un ginecolog iar acesta va va îndruma pasii catre cerere bandeleta decontata si asteptam cam 3 săptămâni iar apoi internarea si operatia care stam 24 internată cu sonda restul e cancan eu una ma simt f bine nu mai pierd urina la o saptamana de la interventie

July 15, 2019, 5:05 a.m.
0
0

Ana

V a rog frumos sa-mi spuneti daca cineva a fost operata de cistocel de dr Chira Ionut (urologie) din Bucuresti si cum se simte ?Multumesc!

July 21, 2019, 4:02 a.m.
0
0

Paula

Bună ziua, am fost operata de neoplasm vulvar acum 1,8 ani și am o incontinenta Urinara severa, as vrea o intervenție cu bandeleta, ce mă sfătuiți, multumesc

June 20, 2021, 11:05 a.m.
0
0

Paula

Am fost operata de carcinom scuamos vulvar, a recidivat după 2ani și am o incontinenta Urinara severa ce ma sfătuiți sa fac sunt din Craiova.

July 29, 2021, 7:19 a.m.
0
0

Paula

Am fost operata de carcinom scuamos vulvar, a recidivat după 2ani și am o incontinenta Urinara severa ce ma sfătuiți sa fac sunt din Craiova.

July 29, 2021, 7:20 a.m.
0
0

Angela

Buna,ma confrunt cu aaceasi problema,in severin exista vreun medic care face aceasta interventie?

Jan. 17, 2022, 12:49 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha