None

BOTOX pe piata din Romania

Cel mai popular tratament estetic de la Hollywood, legendarul Botox, care a rafinat senzualitatea multor frumuseţi din templul filmului, a intrat de curând şi pe piaţa din România. Compania americană Allergan a lansat oficial produsul BOTOX® în ţara noastră, produs utilizat în Europa sub denumirea de VISTABEL®. De-acum, frumuseţile autohtone se pot bucura din plin de beneficiile acestui brand.

Fiecare dintre noi asociază în prezent produsul BOTOX cu chirurgia estetică, însă acesta, apărut în 1989, a fost utilizat la început în tratamentul paraliziei cerebrale, a strabismului, a blefarospasmului (clipitul incontrolabil) ş.a.. Din anul 2002, BOTOX® a primit aprobarea Autorităţii Americane pentru Medicamente (FDA) de a fi folosit în domeniul chirurgiei estetice. De atunci, numai în Statele Unite, peste un milion de pacienţi au recurs la acest produs, iar în 2007 s-a ajuns ca procedurile estetice pe bază de BOTOX® să depăşească cifra de 3,2 milioane. În Europa, Elveţia a fost prima ţară care l-a utilizat în 2002 sub deumirea de VISTABEL®, acesta devenind şi numele comercial pentru toată zona europeană.

BOTOX®/ VISTABEL® reduce ridurile verticale dintre sprâncene, obţinându-se, în urma intervenţiei, o piele împrospătată şi relaxată. Procedura este simplă şi se realizează prin intermediul unor injecţii intramusculare cu ac mic, atraumatic, pentru a bloca impulsurile nervoase ce duc la apariţia contracţiilor musculare, creând o netezire şi o îmbunătaţire a pielii la nivel local. Tratamentul are rezultate vizibile, iar efectul ţine până la şase luni.

Conform unui studiu comandat de compania Allergan, peste 50% din tratamentele estetice din Europa de Sud-Est sunt injecţii cu toxină botulinică. România se află pe penultimul loc la tratamentele estetice, cu un procent de 0,49 la mia de locuitori. Cele mai multe injecţii cu toxină botulinică se realizează în: Republica Ceha - 1.32/000, Ucraina 0.81/000, Ungaria 0.56/000, Romania, 0.49/000, Bulgaria 0.41/000.

BOTOX® nu este un nume generic pentru toxina botulinică, ci este produsul original, proprietate a companiei Allergan, înregistrat în SUA şi în alte 90 de ţări.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha