47
None

Azi în sala de operaţii, peste 72 de ore pe plajă Reducerea dioptriilor cu tehnica ReLEx SMILE

Interviu realizat cu Dr. Andrei Filip, medic primar, specialist oftalmolog în cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex din Bucureşti

Ochelarii, lentilele de contact şi operaţiile pentru reducerea dioptriilor sunt opţiuni pentru cei care nu văd bine. Dacă ochelarii şi lentilele de contact corectează temporar vederea, operaţiile pentru reducerea dioptriilor oferă o corecţie definitivă. Acesta sunt practicate pe scară largă la nivel mondial şi, de-a lungul timpului, tehnicile au evoluat foarte mult, oferind astăzi soluţii pentru dioptriile mari, imposibil de corectat cu ajutorul laserului până acum. În România a devenit posibilă corecţia miopiei de până la -10 dioptrii cu ajutorul laserului VisuMax Carl Ziess, cu tehnica ReLEx Smile, nedureroasă, minim invazivă care oferă pacientului o recuperare extrem de rapidă. Dr. Andrei Filip, medic primar, specialist oftalmolog în cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex din Bucureşti, ne va explica de ce această nouă tehnică are atât de multe beneficii pentru pacient.

Domnule doctor, de ce este această tehnică atât de spectaculoasă versus celelalte tehnici?

ReLEx SMILE este a 3-a generaţie de chirugie refractivă, este practic o evoluţie a celor existente până acum, PRK/LASEK, respectiv LASIK/FemtoLASIK. Este un PRK fără durere şi un LASIK fără flap. Ne permite să corectăm dioptrii pe care până acum nu le puteam corecta cu laser. Acest lucru este fantastic, pentru că un om care are -10 dioptrii vede foarte, foarte slab, chiar şi cu ochelari şi lentile de contact. Acum are şansa să vadă bine fără ochelari.

Întreruperea pentru foarte puţin timp a activităţilor normale. Operaţia se face la amândoi ochii în aceeaşi zi, nu doare, iar după primele 72 de ore, în cele mai multe dintre cazuri, pacienţii îşi reiau activităţile zilnice, pot merge chiar şi la plajă. La celalate tehnici recuperarea durează de la două săptămâni la o lună. În plus, este o operaţie pe parcursul căreia nu doare absolut nimic, nici în timpul ei, nici după.

Asta înseamnă că toţi pacienţii ar trebui să opteze pentru ReLEx SMILE?

Această tehnică vine cu o nouă abordare, eliminând toate neajunsurile celorlalte tehnici şi adunând toate beneficiile lor. Acest lucru nu înseamnă că celelalte tehnici au fost abandonate, din contră, înseamnă că avem mai multe opţiuni şi putem să facem recomandări mult mai personalizate.

SMILE corectează miopia între -2 şi -10 dioptrii şi astigmatismul miopic între -2 şi -5 dioptrii. Desigur, oftalmologia este un domeniu în care tehnologia a adus şi aduce contribuţii semnificative, şi aşteptăm cu nerăbdare momentul în care se va extinde numărul de dioptrii care vor putea fi corectate, în cazul miopiei şi astigmatismului, şi de ce nu, şi în cazul hipermetropiei, adică a dioptriilor cu „+”.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească pacientul pentru a scăpa de ochelari cu ReLEx SMILE?

În primul rând, să aibă dioptrii cu „-”, între limitele pe care le-am menţionat anterior. Apoi, dioptriile trebuie să fie stabile, de cel puţin un an înainte de operaţie şi pacientul să aibă peste 18 ani.

De când se practică această tehnică?

SMILE a început în 2006, în Germania, iar în ţările din Europa de Vest, America Centrală şi de Sud şi Asia se practică de câţiva ani buni. În România, am început să facem operaţii SMILE din luna noiembrie 2014. În acest moment, suntem singura clinică din România şi una dintre cele 3 clinici din Europa Centrală şi de Sud-Est în care se practică acest tip de operaţie. Nici la Viena nu există centre dotate cu o asemenea aparatură.

Ce trebuie să facă pacientul dacă s-a hotarât să scape de ochelari?

Trebuie să vina la clinică pentru consultaţie şi investigaţii. Dacă poartă lentile de contact, trebuie să renunţe la ele cu 7-10 zile înainte. În urma investigaţiilor vom stabili ce i se potriveşte cel mai bine.

www.scapadeochelari.ro; www.amaoptimex.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha