30
None

Alegeți tratamentul tusei prin gemoterapie

Trebuie să știți că tusea este un simptom frecvent întâlnit și nu o boală în sine. Ajută la eliminarea excesului de secreții din căile aeriene, a substanțelor  iritante sau a corpilor străini. Din acest punct de vedere tusea este benefică, de aceea nu ne grăbim întotdeauna să o oprim.

Cel mai frecvent tusea este clasificată în productivă (cu secreții) și seacă (fără secreții). Poate fi produsă de infecții date de bacterii sau viruși, de alergii, substanțe iritante sau poate apărea în cadrul unor boli (de exemplu boli de inimă). Poate însoți o afecțiune respiratorie banală (rinita) sau una mai severă (pneumonia). De aceea când tusea durează mult timp (tuse cronică), revine periodic (recidivantă) sau este însoțită si de alte semne de boală (febră mare, oboseală, vărsături etc) este obligatoriu un consult medical.

Principalele remedii sunt odihna și hrana de bună calitate (fructe și legume bogate în vitamine, băuturi calde, supe calde), precum și băi calde și îmbracăminte călduroasă, corespunzătoare vremii.

Există o serie de preparate gemoterapice cu efect bun asupra mucoasei respiratorii, indicate în tuse. Extractul din mlădițe de Caprifoi este un stimulator al imunității generale și un întăritor al mucoasei respiratorii, acționând ca decongestionant bronșic, expectorant și sedativ pentru tuse. De asemenea, poate fi indicat și în laringitele însoțite de tuse și răgușeală.

Extractul din muguri de Carpen acționează la nivelul sinusurilor nazale și paranazale, a rinofaringelui și traheii, asupra cărora are acțiune antiinflamatorie specifică, antispastică și cicatrizantă. Gemoterapicele de Carpen și Caprifoi negru îmbunătățesc și funcția hepatică, susținând astfel procesul de vindecare.

Extractul din muguri de Călin are proprietăți antiastmatice, de inhibare a bronhospasmului și reglare a tonusului bronșic. În același timp, este un reglator neuro-vegetativ, având efect de liniștire.

Aceste 3 gemoterapice – Caprifoi, Carpen și Călin - intră în compoziția preparatului Polygemma 3 – Tuse, ce se poate administra, în cazuri acute de 4-5 ori pe zi în primele 2 -3 zile, iar apoi de 3 ori pe zi, continuând administrarea câteva zile și după ameliorare.

Într-un singur produs avem astfel mai multe efecte care se completează reciproc: scade inflamația, repară zonele din mucoasă distruse de germeni, efect antialergic, elimină mucusul din căile respiratorii, ameliorează spasmul respirator și are efect antioxidant. Datorită complexității sale, produsul acționează în toate tipurile de tuse. De asemenea susține și ficatul, care trebuie să funcționeze în parametri corespunzători pentru ca organismul să se echilibreze și să depășească boala.

Poate fi folosit și împreună cu alte preparate, inclusiv cu un antibiotic dacă este neapărată nevoie de acesta. Nu uitați să administrați ceaiuri (Tei, Pătlagină), nu foarte fierbinți, cu miere și lămâie, iar în cameră să fie suficientă umiditate (aburi) pentru ameliorarea respirației și reducerea tusei, mai ales noaptea.

În cazul tusei, nu uitați de gemoterapie, terapia cu țesuturi tinere de plante, care vă poate ajuta într-un mod foarte eficient.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha