57
None

Accesul pacienților la radioterapie în regiunea Sud-Muntenia

Accesul pacienților cu cancer la tratamentul prin radioterapie reprezintă o problemă majoră în România, din cauză că există o rețea subdezvoltată de radioterapie. În același timp, dispunerea unităților de radioterapie existente nu este uniformă la nivel național, astfel că se produce o supraaglomerare a centrelor medicale din marile orașe universitare. Aceste situații conduc în anumite situații la formarea unor liste de așteptare foarte lungi pentru pacienți în obținerea tratamentului de care au nevoie, tratament de care însă au nevoie cât mai rapid după diagnosticare.

Spitalul „Sfântul Nicolae” Pitești vă invită miercuri, 30.01.2019, ora 11.00, la Hotel Ramada Pitești la conferința-dezbatere „Accesul pacienților la radioterapie în regiunea Sud-Muntenia”.

Evenimentul va aduce în prim-plan provocările pacienților cu cancer, în particular din regiunea Sud-Muntenia și Oltenia, care au indicație pentru radioterapie. De asemenea, participanții vor discuta și despre potențiale soluții care ar putea facilita accesul pacienților la această procedură terapeutică, fără întârzieri.

La eveniment vor fi prezenți medici oncologi, radioterapeuți, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, ai societății civile, care vor aborda teme, precum:

- Importanța accesului pacienților cu cancer, care au indicație pentru tratamentul prin radioterapie, la timp la această procedură;

- Tehnici moderne de radioterapie și abordarea individualizată, multidisciplinară a pacienților;

- Importanța existenței unei rețele de radioterapie regională – soluții pentru reducerea timpilor de așteptare;

Evenimentul se desfășoară în contextul în care în 4 februarie, la nivel internațional se marchează Ziua Mondială de luptă împotrivă Cancerului, o inițiativă menită să atragă atenția asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi – de la autorități, medici, oameni de știință, societate civilă, la pacienți, familii și prieteni ai pacienților cu cancer, a societății per ansamblu, în combaterea cancerului.

Vă așteptăm cu drag!

Transportul București – Pitești și retur este asigurat, astfel: plecare București - Pitești, ora 09.30/ plecare Pitești – București, ora 14.00

RSVP: Ana Maria Cizmaș, anamaria.cizmas@sanatateapress.ro, 0733.011.105

Strategie&Comunicare: Sănătatea Press Group


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha